SVĚT TECHNIKY13.12. uspořádalo SDH výlet pro děti za přispění Grantového systému MÚ Hradec nad Moravicí. Tento projekt podpořili rodiče 9-ti dětí tím, že zažádali o podporu SDH Domoradovice na volnočasové aktivity dětí od 3 do 15 let.

Pro letošek jsme vybrali návštěvu Velkého světa technika v Dolní oblasti Vítkovic. Toto místo spojuje vědu a  poznání ve velmi zábavné formě a to jak pro děti tak i dospělé.

Během návštěvy jsme navštívili také 3D projekci Pidi obři která se všem velmi líbila. Následně jsme se přesunuli na živé představení různých pokusů, které předvedla dvojice mladých vědců. Pro nás hasiče to byla docela výzva, abychom vydrželi až do konce, neboť na závěr představení jsme byli svědky jak přítomné děti dobrovolně podstupovali „sebezapálení“. Vše bylo ale pod kontrolou „ vědců „ a tak se nakonec nikomu nic nestalo.

Dokonce i rodiče byli svými dětmi „ donuceni „ prokázat své dovednosti a tak nakonec děti odcházeli s krásnými výrobky v podobě upleteného náramku ( ručně na tkalcovském stavu ), dřevěných přívěsků s vypálenými obrázky a jmenovkami atd…

Po náročné návštěvě jsme se společně naobědvali a poté se odebrali zpátky do DOMO.

Děkujeme všem, kteří tento projekt podpořili a následně se akce zúčastnili. Napřesrok se budeme opět těšit. >FOTO ZDE<